Cursos i tallers d’escriptura

Oferta de cursos, tallers i monogràfics per a escoles d’escriptura, centres cívics, entitats i persones individuals.

  • Escriptura com a eina de creixement personal: taller vivencial que busca el propiciar les eines d’escriptura, l’espai i la mediació o guia perquè un mateix trobi el camí cap al creixement. Es treballa a través de la reflexió sobre qui som i què volem, indagant amb distància sobre el nostre passat, les persones que més ens han influenciat, els esdeveniments que ens han marcat i per què; buscant la transformació de la percepció d’allò succeït en una nova oportunitat; aprenent com a individu i com a grup.
  • Escriptura creativa: curs per alliberar la creativitat a través de tècniques que propicien el desenvolupament d’idees, tot trencant amb els esquemes que puguin imposar els usos comunicatius estàndards.
    Com diu Natalie Goldberg: “Sóc lliure per escriure les pitjors porqueries del món”, a partir d’aquí, bona lletra i siguem feliços.
  • Tècniques narratives: treballem les veus narratives, la construcció de personatges, els temps, les figures retòriques, la diferència entre dir i mostrar, etc. Fem volar la nostra imaginació a través d’escrits literaris.
  • Novel·la: la sinopsi, el gènere, els espais, els diferents tipus de personatges, la història i la trama; tot allò que pots tenir en compte abans i mentre escrivim una novel·la.
  • Introducció al conte: Si la poesia és un instant de vida que aspira a l’eternitat, i la novel·la és l’intent d’abraçar tota una vida, el conte aspira a resumir la vida en un instant.
  • Microrelat: “Quan va despertar, el dinosaure encara hi era”. Monterroso obre tot un món amb una sola frase. Amb poques paraules podem dir molt. Aquest és un monogràfic per posar en pràctica aquesta ressonància de significat que convida a fer una lectura rere una altra.
  • Haiku: breu monogràfic sobre l’origen i l’evolució de la literatura japonesa fins arribar al haiku. Immersió en les seves quatre essències.

Quin curs t’agrada més? Tens alguna proposta fora d’aquesta llista? Trobem-nos!